UN SDSN Türkiye Üyeler Kurulu Toplantısı

14 Haziran 2023 tarihinde Boğaziçi Üniversitesinin ev sahipliğinde ve aynı zamanda çevrimiçi platformda düzenlenen UN SDSN Toplantısına 28 üniversiteden rektör, rektör yardımcıları ve STK temsilcileri katılım sağladı.

2015 yılında belirlenmiş ve 2030’a kadar ulaşılması hedeflenen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında yapılan çalışmaların ve yeni projelerin değerlendirildiği toplantıda Ege Üniversitesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu YÜCEL, Sıralamalar Ofisi Sorumlusu Prof. Dr. Çiğdem TAKMA ve Sürdürülebilirlik Ofisi Sorumlusu Doç. Dr. Göknur ŞİŞMAN AYDIN temsil etti.

Toplantıda küresel ve yerel bazdaki güncel gelişmeler masaya yatırıldı. Sürdürülebilir Kalkınma alanında yeni dönem çalışmalarının planlandığı ve karşılıklı fikir alışverişinin yürütüldüğü toplantı, katılımcı önerilerinin sunulmasıyla son buldu.